Thursday, January 6, 2022

Hur man skriver en jämförelsekontrastuppsats

Hur man skriver en jämförelsekontrastuppsats



Med en skrivassistent som Grammarly är den här fasen en bris. Allt som krävs är solida bevis för att stödja ditt påstående. I dessa informativa uppsatser är statistiska bevis till hjälp. Varje ämne får ett eget stycke. Använd strukturen ovan för att skriva din egen disposition. Lös dessa problem innan de börjar genom att smart välja dina ämnen i början.





Steg 1: Välj dina ämnen



Jämför och kontrast är en retorisk stil som diskuterar likheter och skillnader mellan två eller flera saker: idéer, begrepp, hur man skriver en jämförelsekontrastuppsats, föremål, platser etc. En jämför och kontrast uppsats gör två saker: Den diskuterar likheter och skillnader mellan åtminstone två olika saker. Först måste du hitta en jämförelsegrund för att vara säker på att de två sakerna har tillräckligt gemensamt. Efter det identifierar du deras skillnader. Du kan strukturera jämföra och kontrastera uppsatsen med antingen den alternerande metoden som anger en aspekt av en sak hur man skriver en jämförelsekontrastuppsats omedelbart diskutera samma aspekt av det andra föremålet och hur de är lika eller olika eller blockmetoden diskutera alla aspekter av en sak och sedan diskutera alla aspekter av en annan.


Skriv Läs pedagoger. Glömt ditt lösenord? förlorat ditt lösenord? Var god skriv in din e-postadress. Du kommer att få e-post med länk för att ställa in nytt lösenord. Ge oss din feedback! OBS: När du skriver en jämför och kontrast uppsats, se till att de två sakerna har tillräckligt gemensamt. Till exempel skulle du ha svårt att skriva en uppsats som jämför och kontrasterar ditt favorit-tv-program med en populär semesterort i ditt land. Writing Lab Menu öppna alla stäng alla. Titlex 1 Titlex 2 Titlex 3 Titlex 4 Titlex 5 Titlex 6 Titlex 7 Titlex 8. xInnehåll 1. Logga in Nytt konto. Kom ihåg mig. Logga in. Välj en rolllärare. Skapa konto. Återställ lösenord.





svart död essä



Efter det identifierar du deras skillnader. Du kan strukturera uppsatsen för att jämföra och kontrastera med antingen den alternerande metoden som anger en aspekt av en sak och omedelbart diskutera samma aspekt av den andra saken och hur de är lika eller olika eller blockmetoden som diskuterar alla aspekter av en sak och sedan diskutera alla aspekter av en annan. Skriv Läs pedagoger. Glömt ditt lösenord? förlorat ditt lösenord? Var god skriv in din e-postadress. Du kommer att få e-post med länk för att ställa in nytt lösenord. Skriver du om båda ämnena samtidigt, eller byter du fram och tillbaka? Den svåraste delen av att strukturera en jämför och kontrast uppsats är att veta när man ska prata om vilket ämne. I huvudsak har du tre alternativ:.


Oavsett vilket alternativ du väljer måste du vara särskilt uppmärksam på ämnesmeningar. Blockmetoden brukar delas in i stycken: ett stycke om ett ämne och sedan ett nytt stycke om ett annat ämne. Ta exemplet med jämför och kontrast uppsatsen When Nothing Lies Beyond the Mask: Comparing Moby Dick and The Raven. I första stycket efter inledningen talar författaren bara om Ahab från Moby Dick , men i nästa stycke talar bara om berättaren från The Raven. Varje ämne får ett eget stycke. Med blockmetoden kan du gå fram och tillbaka så här för sidor, som täcker så många ämnen du behöver. Detta tillvägagångssätt är bäst för att ge varje ämne sin egen uppmärksamhet men tenderar att något försvaga sambandet mellan de två.


Som ett annat alternativ kan du dela upp stycken efter ett specifikt ämne och fråga, och i varje stycke diskutera båda eller alla ämnen. Här diskuteras båda ämnena i samma stycke, det ena efter det andra. Detta tillvägagångssätt fungerar bäst när du vill betona kopplingen mellan dina ämnen, eller bristen på sådan. I vårt exempel ovan vill författaren belysa hur olika utomjordingar av Arthur Clarke är från andra författares, särskilt H. För att understryka detta sätter uppsatsförfattaren de två punkterna bredvid varandra i samma stycke. Det tredje alternativet är ganska likt det alternerande tillvägagångssättet, där varje ämne diskuteras sida vid sida i samma stycke. Första stycket efter inledningen diskuterar vad regeringarna i de två böckerna har gemensamt, men nästa stycke förklarar hur de skiljer sig åt.


Den här metoden fungerar bäst om du vill fokusera på en viss likhet eller skillnad mellan dina ämnen, eller om du vill bygga upp till en kraftfull slutsats eller avslöja i slutet. Vill du veta hur man skriver en jämför-och-kontrast-uppsats steg för steg? Postat: 02 juni, Jämför och kontrast uppsatser är väldigt vanliga på universitetet, och du kanske har stött på dem tidigare. Den här guiden hjälper dig att förstå exakt vad som förväntas av dig och ger den struktur du behöver för att skriva en egen uppsats med hög betyg. En jämför och kontrast uppsats är utformad för att se kopplingarna mellan två olika teorier eller idéer.


Att jämföra kommer att vara att titta på vad som är likt, och kontrasterande kommer att vara att titta på vad som är annorlunda mellan de två. Som namnet antyder kommer dina ämnen att vara två idéer eller teorier som kan jämföras. Detta kan vara allt från två olika böcker, personer, idéer eller händelser. Du kan till exempel beskrivas för att jämföra och kontrastera Tesla och Edison. Ge dem ett försök och finslipa dina essäskrivande färdigheter. När du får en riktig uppsats att skriva, kommer du att känna dig mer bekväm med att skriva den. Nu har du verktygen för att skriva en bra jämförelse- och kontrastuppsats. Kom ihåg, se till att du gör din forskning och ta dig tid att skriva. På så sätt kan du få ett utmärkt betyg. Du kan använda ditt nya lösenord för att logga in på ditt konto.


Postad: 02 juni, Compare And Contrast Essay: How-To, Structure, Exempel, Ämnen Jämföra och kontrastera uppsatser är mycket vanliga på universitetet, och du kanske har stött på dem tidigare. Innehållsförteckning Vad är Compare and Contrast Essay? Jämför och kontrast uppsatsstruktur Hur man skriver Jämför och kontrast uppsats Jämför och kontrast uppsatsämnen Jämför och kontrast uppsatsexempel Vad är jämför och kontrastuppsats?

No comments:

Post a Comment