Wednesday, March 23, 2022

Pandit jawaharlal nehru uppsats

Pandit jawaharlal nehru uppsats



Vid 24 års ålder knöt han ihop sig med Smt. Han blev även advokat i framtiden efter högre studier som sin far. Han var en mycket bra person som tyckte om och älskade barn väldigt mycket. Han var den mest populära nationella och internationella figuren, pandit jawaharlal nehru uppsats. Pandit Jawaharlal Nehru var en fantastisk person, ledare, politiker, författare och talare. Om du har några frågor om detta ämne eller våra uppsatser vänligen kommentera nedan.





Beställ ett anpassat papper från denna författare!



Pundit Jawaharlal Nehru var en självständighetsaktivist och medlem av den indiska nationalkongressen som blev den första premiärministern för Indiens oberoende. Han var aktiv i indisk politik före självständigheten såväl som efter den. Hans första Pundit berodde på hans rötter med Kashmiri Pundit-gemenskapen och barnen kallade honom också kärleksfullt Chacha Nehru. Nehru hade en nära relation med nationsfadern Mahatma Gandhi och rådfrågade honom i alla viktiga nationella frågor både före och efter självständigheten. Nehru förblir hittills den äldsta premiärministern i Indien som tjänstgjorde från 15 augusti till 27 maj Dessa Jawaharlal Nehru-uppsatser är skrivna på enkel men effektiv engelska för att låta dig bättre förstå informationen och berätta detsamma när det behövs.


Efter att ha gått igenom uppsatserna kommer du att veta allt om Jawaharlal Nehrus liv och prestationer; hans bidrag till frihetskampen; varför barn älskade honom; hur var hans tid som statsminister osv. Dessa uppsatser kommer att vara till hjälp för dig under talhållning, uppsatsskrivande och debatttävlingar. Du kan välja vilken Jawaharlal Nehru-uppsats som helst som anges nedan:. Pandit Jawaharlal Nehru var Indiens första premiärminister. Han föddes den 14 november året i Allahabad, pandit jawaharlal nehru uppsats. Hans fars namn var Moti Lai Nehru som var en framstående advokat. Han fick sin tidiga utbildning hemma men åkte till England för att få högre studier och återvände till landet igen. Han blev advokat precis som sin far.


Under frihetsrörelsen satte han i fängelse flera gånger, men efter Indiens självständighet blev han Indiens första premiärminister. Jawaharlal Nehru var den första indiske premiärministern. Han föddes i Allahabad den 14 november i hans far, Motilal Nehru, var en framstående advokat. Han blev även advokat i framtiden efter högre studier som sin far. Han gick med i Indiens frihetsrörelser med Mahatma Gandhi och senare blev han framgångsrikt Indiens första premiärminister. Bal Swachhta abhiyan har också drivits av den indiska regeringen samma dag som hans födelsedag för barnens säkerhet och hälsa samt visa sin kärlek och tillgivenhet mot barn i Indien. Hans födelsedag firas i Indien med stor entusiasm, särskilt av pandit jawaharlal nehru uppsats barn.


Han kallades av barnen som Chacha Nehru. I Indien föds många människor stora och Jawaharlal Nehru var en av dem, pandit jawaharlal nehru uppsats. Han var en mycket bra person som tyckte om och älskade barn väldigt mycket. Han var mycket hårt arbetande och fridfull naturperson. Hans far hette Motilal Nehru som var en framstående advokat. Nehru föddes i Allahabad den 14 november i Han var mycket känd för sin storhet och pålitliga person. Han tog sina tidigare studier hemma och åkte till England för de högre studierna. Senare återvände han till Indien och blev advokat. Han gick med i Indiens frihetsrörelse med Mahatma Gandhi och hans hårda arbete gjorde att han kunde bli den första indiske premiärministern efter självständigheten Pandit jawaharlal nehru uppsats. Han är ihågkommen som en berömd ikon för Indien, pandit jawaharlal nehru uppsats.


Han kallades som Chacha Nehru av barnen eftersom han älskade barn så mycket. Jawaharlal Nehru var son till en framstående advokat vid namn Motilal Nehru. Jawaharlal Nehru föddes under året den 14 november i Allahabad, Indien. Han var välsignad att senare bli den första premiärministern i det oberoende Indien. Hans familj var en mycket inflytelserik politisk familj där han fick sina tidigare studier och gick till England vid Harrow School och Trinity College, Cambridge för högre studier och återvände till Indien som en berömd advokat. Hans far var advokat men också intresserad av nationaliströrelsen som en framstående ledare, pandit jawaharlal nehru uppsats.


Pandit Jawaharlal Nehru gick också med i landets frihetsrörelse med Mahatma Gandhi och gick i fängelse flera gånger. Hans hårda arbete gjorde att han kunde bli den första indiske premiärministern och förstå allt ansvar gentemot landet. Han gifte sig med Kamala Kaul i och blev far till en söt liten flicka som heter Indira i I mötet med Indian National Congress träffade han Mahatma Gandhi i Efter händelsen av massakern i Jallianwala Bagh lovade han att kämpa för Indien med britterna. Även efter att ha blivit kritiserad för sina verk blev han en av de mest inflytelserika ledarna för frihetskampen. Han blev Indiens längsta och först sittande premiärminister från till Efter att ha tjänat landet med sina stora verk, dog han året den 27 maj på grund av strokeproblemet.


Han var också författare och skrev maj kända böcker inklusive hans självbiografi vid namn Mot frihet Pandit Jawaharlal Nehru var en fantastisk person, ledare, politiker, författare och talare. Han älskade barn så mycket och var en stor vän med de fattiga. Han har alltid förstått sig själv som Indiens folks sanna tjänare. Han arbetade hårt hela dagen och natten för att göra detta land till ett framgångsrikt land. Han blev den första premiärministern i det oberoende Indien och kallades därmed som det moderna Indiens arkitekt. I Indien föddes många stora och Chacha Nehru var en av dem. Han var personen som hade stor vision, ärlighet, hårt arbete, uppriktighet, pandit jawaharlal nehru uppsats, patriotism och intellektuella krafter.


Den första femårsplanen lanserades och implementerades under hans ledning. Han var mycket förtjust i barnen, så han har skapat många sätt att växa och utveckla dem. För närvarande har ett annat program vid namn Bal Swachhta abhiyan lanserats av den indiska regeringen för att firas på hans födelsedag. Han prioriterade alltid förbättringen av de oberörbara, människor i svagare delar av samhället, kvinnors och barns välfärd. Pandit Jawaharlal Nehru räknas till Indiens mycket berömda personligheter och nästan varje indier känner till honom mycket väl.


Han var mycket förtjust i barnen och älskade dem mycket. Barn på hans tid var vana vid att säga honom som Chacha Nehru. han pandit jawaharlal nehru uppsats den mest populära nationella och internationella figuren. Han anses vara skaparen av det moderna Indien på grund av hans svårigheter under hans första premiärministerskap i Indien. Han blev den första och längst sittande premiärministern i landet från året tills han tog ansvaret för Indien att leda det framåt strax efter landets självständighet. Han föddes den 14 november i Allahabad, pandit jawaharlal nehru uppsats, Indien till Pandit jawaharlal nehru uppsats Nehru, pandit jawaharlal nehru uppsats. Hans far Motilal Nehru var en framstående och framgångsrik advokat och mycket rik person på den tiden.


Han gav miljön till sin son som prins. Nehru tog sin tidigare studie hemma under observation av den mest effektiva läraren, pandit jawaharlal nehru uppsats. Vid hans 15, pandit jawaharlal nehru uppsats, han gick till England för högre studier vid offentlig skola i Harrow och Cambridge University. Han avslutade sin examen under året och började på juridik precis som sin far och han blev verkligen advokat senare. Han började praktisera sin lag i Allahabads högsta domstol efter att han återvänt till landet. Han gifte sig med Kamala Kaul år vid 27 års ålder och blev far till Indira. Han såg att folk i Indien behandlades mycket illa av britterna och sedan lovade han att gå med i frihetsrörelsen och kämpa för Indien pandit jawaharlal nehru uppsats britterna.


Hans patriotiska hjärta tillät honom inte pandit jawaharlal nehru uppsats sitta bekvämt pandit jawaharlal nehru uppsats tvingade honom att gå med i den indiska självständighetsrörelsen med Bapu och slutligen gick han med i Mahatma Gandhis icke-samarbetsrörelse. Han var tvungen att gå till fängelset flera gånger, men tröttnade inte utan fortsatte sin kamp genom att utstå alla straff glatt. Äntligen blev indian självständig den 15 augusti och medborgare i Indien valde honom som den första indiska premiärministern för att leda landet i rätt riktning, pandit jawaharlal nehru uppsats.


Efter sitt val som Indiens premiärminister hade han skapat många sätt att utveckla landet under hans ledning. Han tjänade landet med sina umbäranden och dog den 27 maj på grund av hjärtinfarkten. Essä om Mahatma Gandhi. Essä om Subhas Chandra Bose. Stycke om Jawaharlal Nehru. Tal om Jawaharlal Nehru. Essä om Jawaharlal Nehru. En entreprenörsdirektör, Pandit jawaharlal nehru uppsats Planet Technologies Pvt. Master i datorapplikation och företagsekonomi. En passionerad skribent, skrivit innehåll i många år och regelbundet skrivit för Indien för att fira. com och andra populära webbportaler. Tror alltid på hårt arbete, där jag är idag är bara på grund av hårt arbete och passion för Pandit jawaharlal nehru uppsats arbete.


Jag tycker om att vara upptagen hela tiden och respekterar en person som är disciplinerad och har respekt för andra. Hitta alla. Vänligen hjälp oss att förbättra, Kontakta oss. Jawaharlal Nehru essä, pandit jawaharlal nehru uppsats. Lång och kort essä om Jawaharlal Nehru på engelska. Tidigare APJ Abdul Kalam Essay. Nästa Mother Teresa Essay, pandit jawaharlal nehru uppsats. Om författaren. Archana An Entrepreneur Director, White Planet Technologies Pvt.





om mig uppsats



Han turnerade världen över och blev erkänd som en internationell hjälte. Bidrag: Han innehade posten som kongresspresident 6 gånger Lahore, Lucknow, Faizpur, Delhi, Hyderabad och Kalyani Nehru arresterades i Bombay den 9 augusti i rörelsen "Avsluta med Indien" och stannade kvar i Ahmednagar-fängelset, varifrån han släpptes. den 15 juni föreslog Nehru principen om Panchsheel och i , Nehru, som var dekorerad med "Bharat Ratna", organiserade och ledde neutrala nationer. Sardar Vallabhbhai Patel och Acharya Kriplani hade fått flest röster när Indien fick självständighet när det hölls omröstning i kongressen för den blivande premiärministern. Men på order av Mahatma Gandhi, drog båda tillbaka sina namn och Jawaharlal Nehru gjordes till premiärminister.


Pandit Jawaharlal Nehru blev den första premiärministern i det oberoende Indien i I den interimsregering som bildades före självständigheten och efter självständigheten, blev han Indiens premiärminister i och förblev i denna position till sin död den 27 maj Nehru kunde inte förbättra Indiens förbindelser med Pakistan och Kina. Han sträckte också en hand av vänskap till Kina, men i , Kina attackerade bedrägligt. Den kinesiska invasionen var ett stort bakslag för Jawaharlal Nehru och ledde förmodligen till hans död. Jawaharlal Nehru drabbades av en hjärtattack den 27 maj där han dog.


Det särskilda förslaget till åtgärder som ska vidtas för att driva kampen för självständighet och självständighet antogs nästan enhälligt. det särskilda förslaget accepterades av en slump med strejken vid midnattstimmen den 31 december, då föregående år hade passerat och det nya året var på ingång i dess ställe. Epilog: Att stärka de demokratiska traditionerna under Nehrus mandatperiod, ge en permanent känsla åt nationens sekulära karaktär och konstitutionen, och jämna ut landets ekonomi genom planer var hans främsta mål. Kandidatexamen i naturvetenskap, 4 år Hons Degree Advance Diploma in Computer, 1 år 3 års erfarenhet av innehållsskrivande. Namn Handledare Kursdatum Ett uppsatsexempel om Pandit Jawaharlal Nehru Introduktion: Pandit Jawaharlal Nehru, Indiens första premiärminister, föddes den 14 november i en rik familj i Allahabad.


Begär Writer Shavvy Genomsnittligt betyg: Inte betygsatt än. Han skrev sin självbiografi medan han satt i Almora fängelset. Avslutade i Hans fru Kamla Nehru dog i förtid i Så de greps omedelbart. Detta fängelse varade länge. Han släpptes år Han fängslades totalt 9 gånger i sitt liv. Den 6 juli valdes han till kongressens president. Han innehade posten tills Pandit Jawaharlal Nehru gick bort den 27 maj, han var känd som en mycket lojal, alltid glad och human ledare. Så jag hoppas att du gillar den här uppsatsen om min favoritledare.


Om du har några frågor om detta ämne eller våra uppsatser vänligen kommentera nedan. Vi kommer definitivt tillbaka till dig. Dina förslag betyder för oss. Om du vill ha andra uppsatsämnen klicka på länkarna nedan eller besök vår Uppsatskategori. tack. Allt jag kan säga är tack. Jag var tvungen att söka igenom talet i sista minuten... Förra gången tack. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Jag var tvungen att söka igenom talet i sista minuten... Förra gången tack Svara. Lämna en kommentar Avbryt svar Kommentar Namn E-post Webbplats Spara mitt namn, e-postadress och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar.


Nya Inlägg. Senaste 25 åren UPSC Mains Questions Papers with Answers PDF 22 december, Entrepreneurship Development Notes PDF Ladda ner 22 december, Senaste 15 åren GATE Papers with Solutions PDF 22 december, Youth Competition Times Book PDF Gratis nedladdning 22 december, Ravi Agrahari Science And Technology Book PDF December 22,

No comments:

Post a Comment